5 obiceiuri pentru a manca mai sanatos


posted by Fantomica on ,

No comments


A manca sanatos nu este intotdeauna o sarcina foarte usoara. Dar prin faptul ca experimentez saptamnal cu noi retete pentru a posta si pe blog am invatat cateva lucruri despre modul in care pot sa ma hranesc intr-un mod mai sanatos. Am 5 sfaturi pentru voi care, desi nu iti vor schimba complet viata, te vor ajuta sa iti insusesti niste obiceiuri sanatoase.

1. Incearca sa gatesti mancaruri de la zero. Chiar daca nu gatesc zilnic, incerc intotdeauna sa fac mancare din produse cat mai naturale, de la zero, fara sa folosesc semi-preparate. Ideea este ca atunci cand iti gatesti tu, stii mereu ce ingrediente folosesti si cat sunt de sanatoase sau de proaspete.

2. Adauga cat mai mult spanac. Fie ca faci paste, un smoothie, sandwichuri sau salate, poti pune spanac aproape in orice. Posibilitatile sunt infinite!

3. Adauga fructe la fiecare masa. Fie ca mananci o gustare, sau ca desert dupa cina, mananca fructe cat mai multe. Cu siguranta vei simti diferenta!

4. Foloseste sare cat mai putina. Desi mam obisnuit sa folosesc sare si piper la orice, am inceput sa reduc pe cat posibil cantitatea de potasiu din mancarea mea. Chiar daca nu o sa elimin complet sarea din alimentatie, incerc mereu sa reduc cantitatea folosita.

5. Bucura-te de fiecare masa. La fiecare masa lasa-ti timp sa poti savura mancarea, sa ii simti aromele si mirosurile. A invata sa apreciezi mancarea adevarata iti va taia pofta pentru mancaruri fast-food si semi-preparate.

Leave a Reply