Dulciuri inedite - Coji de portocala glazurate


posted by Fantomica on , ,

No comments


Pentru ca de maine incep oficial petrecerile de sfarsit de an, va propun o reteta foarte usoara si care cu siguranta ii va uimi pe invitatii tai (sau pe gazdele petrecerii). Trebuie sa recunosc, portocala+ciocolata sunt combinatia ideala pentru un desert de sezon. Pentru mine este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am incercat vreodata. Si, daca mai era nevoie sa te conving, este extrem de simplu de facut si ingredientele probabil ca sunt deja in bucataria/frigiderul tau.

Ingrediente

2 portocale mari
1 cana zahar
1 cana bucatele ciocoalata neagra

1. Decojeste portocalele cum o faci de obicei, iar apoi feliile de coaja taie-le in felii si mai subtiri. Apoi cu un cutit bun indeparteaza excesul de coaja alba.
2. Acopera cojile cu apa si pune-le pe foc. Lasa-le sa clocoteasca, apoi arunca apa si mai fierbe-le de 2 ori, in acelasi fel. Dupa aceea, scoate cojile din oala si pune zaharul sa fiarba cu apa, pana cand se topeste. Cand este topit si siropul incepe sa fiarba adauga si cojile portocala. Lasa la foc mic sa fiarba aproximativ 50 min. sau pana mai ramane doar putin sirop ingrosat pe ele.
3. Topeste ciocolata intr-o oala mica, pe care in prealabil ai pus-o intr-o oala mai mare cu apa. Apa ar trebui sa ajunga doar pana la jumatatea vasului cu ciocolata. Dupa ce e topita, pune fiecare coaja de portocala in ciocolata topita si apoi lasa-le sa se intareasca.

Voila!





(Poze via Camille Styles)

Leave a Reply