Biscuiti cu ghimbir de Craciun


posted by Fantomica on , ,

No comments

Ghimbirul, nucsoara si cuisoarele ii dau acestui desert o aroma aparte. Pentru a va asigura ca puteti lucra cu aluatul asa cum trebuie, asigurati-va ca l-ati racit destul inainte sa faceti formele de omuleti.



Ingrediente

3 cani de faina
2 lingurite ghimbir pudra
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita nucsoara pudra
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
6 linguri unt la temperatura camerei
1 ou mare
3/4 cana de melasa/miere
2 cani zahar


1. Intr-un mol amestecati faina, ghimbirul, cuisoarele, nucosoara, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol puneti untul si zaharul si amestecati pana devine pufos, apoi adaugati si oul. Peste acest amestecat turnati melasa/mierea si mai amestecati. Cu mixerul la viteza mica incorporati treptat amestecul de faina si amestecati pana este omogen. Apoi impartiti aluatul in doua si formati doua mingi de aluat, pe care le apasati pentru a forma doua discuri. Puneti la frigider cel putin 2 ore si pana la 2 zile.

2. Preincalziti cuptorul iar in timpul acesta intindeti discurile de aluat pe o suprafata cu faina, pana devin subtiri cam de 50 mm. Foile formate astfel le puneti la congelator pentru 20 min, invelite in hartie pergament.

3. Scoateti de la congelator, desfaceti aluatul din hartie si apoi cu un cutit ascutit sau cu un cutter, taiati forme din aluat. Dati la cuptor biscuitii pentru 8-10 min daca doriti biscuiti mai moi, iar daca vreti sa fie mai casanti lasati 12-14 min.

Leave a Reply