Pancake Monday


posted by Fantomica on , ,

No comments


Weekendul acesta am incercat si eu faimoasele clatite americane si, trebuie sa recunosc, sunt minunate. Sunt atatea posibilitati de a le savura, incat nu te poti satura de ele. Bineinteles, pentru vorbitorii de engleza exista 3 posibilitati de a se bucura de aceste minunate "placinte".

  • Pancakes, flapjacks sau hotcakes sunt clatitele lor traditionale si arata, de obicei, cam asa
  • Crepes sunt clatitele frantuzesti si sunt echivalentul clatitelor noastre
  • Blintz sunt tot ca niste clatite subtiri, doar ca se foloseste in compozitia lor praf de copt, spre deosebire de crepes
Daca va simtiti aventurosti si aveti chef de experimentat traditionalele pancakes, puteti incerca si voi reteta mea. Sunt foarte simple si la indemana oricui, chiar si pentru cei care nu prea isi petrec timpul in fata aragazului ;)

INGREDIENTE
  • 4 cani de faina (eu am folosit faina integrala, dar se poate folosi si faina alba)
  • 1 lingura praf de copt
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 oua, separate
  • 3 cani lapte
  • 3/4 cana unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 cani banana taiata feliute si 1 cana de nuci taiate marunt (optional)
  • zahar pudra pentru decorat (optional)
Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea.
Intr-un alt bol se amesteca galbenusurile, untul moale, laptele si esenta pana se omogenizeaza. Se incorporeaza acest amestec in cel de faina, treptat, pana cand este ca un aluat moale.
Bateti albusele spuma tare cu un mixer si apoi amestecati incet cu o spatula cele doua amestecuri.
Intr-o tigaie incalzita, non-aderenta, puneti putin ulei si apoi faceti clatite mici, folosind cate un sfert de cana de aluat. Nu intindeti aluatul ca si la clatitele clasice, trebuie sa fie mai groase. Pe deasupra puteti presara bananele si nucile. Cand incep sa se formeze bule mici pe deasupra, puteti intoarce clatita si mai prajiti 30 secunde.
Se pot servi cu miere, zahar pudra sau sirop de artar, daca aveti.

Pofta mare!

Leave a Reply