Moda inspirata de Marlene Dietrich


posted by Fantomica on ,

No comments


Nu stiu voi, dar pe mine mereu ma inspira femeile din trecut si felul in care au abordat ele moda si stilul. Fie ne gandim la Marilyn Monroe, Audrey Hepburn sau Joan Jett, atunci cand vine vorba de fashion icons.
Astazi as vrea sa va reamintesc de Marlene Dietrich si de stilul ei inconfundabil. Cine stie, poate chiar va puteti inspira de tinutele care o evoca, pentru o primavara extrem de stilata. Nascuta in 1901, Marlene Dietrich a ramas cunoscuta in istorie ca actrita si artista de cabaret. Stilul ei poate fi rezumat foarte simplu:

1. Androgin. Cel mai cunoscut aspect al tinutelor marca Dietrich este afinitatea ei pentru piesele de imbracaminte masculine. Ea a purtat costume cu pantaloni, formate din trei piese si a ajutat la revolutionarea modei la femei. Ea a fost cea care a popularizat portul pantalonilor de catre femei, deci ii multumim!



2. Stilul glamour. Desi iubeau piesele masculine, Marlene nu aborda stilul androgin zi de zi - ii placeau foarte mult si piesele de lux. Purta fuste stilou, rochii pe corp si bluze matasoase pentru look-uri glam a la Hollywood.


3. Jos palaria. Indiferent de ceea ce imbraca, Marlene Dietrich isi completa mereu tinutele cu o palarie chic. Fie ca era o palarie clos, o fedora sau o bereta, Marlene le purta cu incredere tot timpul.




Inspiratie 1


Inspiratie 2


Inspiratie 3



(Colaj via College Fashion)

Leave a Reply