Archive for ianuarie 2012

Iubire....cu stil


posted by Fantomica on ,

No comments

Cei doi bloggeri de moda, The Sartorialist si Garance Dore, au colaborat pentru un filmulet Tiffany, cu tema iubirii. Pentru ca mai sunt doar doua saptamani pana la Valentine's Day, m-am gandit sa va impartasesc acest videoclipt minunat. Sper sa va inspire si sa aveti un februarie plin de iubire!


Delicii de weekend - Gogosi cu mere


posted by Fantomica on ,

No comments

Aceste gogosi inedite sunt delicios de crocante in exterior, iar inauntru au mar putin prajit cu un gust minunat de scortisoara. Merele sunt introduse in doua feluri de aluat: prima data un aluat din lapte, iar apoi sunt trecute printr-un aluat sfaramicios din pesmet. Iata de ce aveti nevoie:

Ingrediente

4 mere mari
ulei pentru prajit

Pentru aluatul din lapte

1 cana faina
2 linguri praf de gelatina
1/2 cana zahar
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
3/4 cana lapte
1 ou mare

Pentru aluatul crocant

2 cani pesmet
2 linguri zahar
1/2 lingurita scortisoara

















(Poze via Joy the Baker)

Tutorial - Reguli de asortare a bijuteriilor


posted by Fantomica on ,

No comments

Pentru o tinuta cu adevarat perfecta, ultimele retusuri (accesoriile) sunt absolut esentiale, iar felul in care le combini va face ce look-ul tau sa fie stilat sau, dimpotriva, ciudat si nepotrivit. Ai mai jos regulile de aur pentru combinarea bijuteriilor:

1. Pentru coliere si lantisoare: amesteca tipuri de metale si coliere de lungimi diferite.

2. Pentru bratari: combina texturi si bratari in diverse stiluri (vintage si modern, de exemplu)

3. Pentru inele: pozitioneaza inelele in diverse moduri si amesteca greutatile (inele delicate impreuna cu inele mai grele)







(Video via LEAF)

Idei deco - Amenajarea spatiilor mici


posted by Fantomica on ,

No comments

Stim cu totii ca a trai intr-un oras mare este, intr-adevar, foarte placut si are multe avantaje: magazine incredibile, restaurante grozave, locuri inedite unde putem iesi, teatru, muzee, toate la cativa pasi distanta (sau, ma rog, cateva taxiuri distanta). Singura problema in a locui intr-o metropola o reprezinta, totusi, locuintele minuscule in care trebui sa ne putem afisa toate lucrusoarele frumoase pe care le detinem!

Este pentru multi dintre noi o reala problema. Dar, poti afla mai jos cum sa iti depozitezi hainele si accesoriile sau sa aranjezi spatiul putin pe care il ai pentru o locuinta chic.



1. Perne mari si confortabile devin foarte usor masute, locuri in plus pentru musafiri sau pur si simplu obiecte decorative.






















2. O oglinda inalta mareste campul vizual si da adancime si impresia de spatialitate oricarei incaperi. Si, in plus, poti sa iti verifici orice tinuta la iesirea din casa, nu-i asa?




















3. Un fotoliu-pat poate oricand sa fie folosit pe post de camera pentru oaspeti. Iar daca spatiul tau este foarte foarte mica, poate sa fie chiar patul tau.






















4. Multe rafturi creeaza spatiu in plus pentru carti, pentru tablouri sau obiecte de arta, pentru a crea interes vizual si adancime.























5. O veioza inedita sau o lampa draguta te ajuta sa controlezi zonele pe care le doresti vizibile si adauga umbre misterioase incaperilor micute.


















Huse artistice pentru i-Phone


posted by Fantomica on

No comments

Acum ca detin si eu un smartphone, surfam in cautare de huse dragute si am dat peste aceste "hainute" minunate pentru i-Phone, la cei de la Society6.









Ghid de purtare - Jerseul supradimensionat


posted by Fantomica on ,

No comments

Profitati de acest jerseu calduros si comod cat timp este inca in trend. Acum poti sa il porti fara nici un fel de grija, pentru ca este la moda, dar si pentru ca mai jos ai cateva variante de a-l purta fara sa pari neingrijita sau lipsita de forma (stiu ca asta te ingrijoreaza).



Prinde-l in talie cu o centura mai lata. Lasa curelusele subtiri pentru haine mai lejere, un astfel de jerseu se potriveste cu ceva mai dur.



Poarta-l cu niste pantaloni skinny, la baza piciorului. Daca vremea iti permite, asorteaza-l cu o pereche de pantofi cu toc, iar daca este foarte frig poti sa il porti impreuna cu niste cizme inalte si soseste cu model.



Ia in considerare si teoria culorilor. Un jerseu de o culoare neutra este perfect, deoarece este mult mai stilat. Poarta-l cu pantaloni in culori tari si astfel vei avea o silueta mai alungita .



O fusta scurta, scurta transforma un jerseu supradimensionat intr-o tinuta numai buna de colindat cafenele si cluburi in acest anotimp. O pereche de colanti de iarna si cizme inalte si poti iesi linistita in frig.



Un pulover supradimensionat ar putea sa para prea casual pentru locul de munca, dar o camasa clasica pe sub el ii va da automat mai multa eleganta.




(Colaj via Refinery 29)

Geek chic - Tinute inspirate de Star Trek


posted by Fantomica on ,

No comments

Trendul Geek Chic ne demonstreaza in ultimul timp ca pasiunea pentru moda si iubirea pentru toate lucrurile geek nu trebuie neaparat sa se excluda reciproc. Asadar, iata mai jos cateva tinute inspirate de legendarul film Star Trek.

Tinuta Uhura



Uhura este faimoasa pentru rochia ei mini rosie si coafura cu parul perfect intins, mereu prins intr-o coada de cal.




Pentru a crea o tinuta similara, asorteaza o rochie scurta rosie unei jachete futuriste glamour si unor botine cu toc. Completeaza totul cu parul intins prins intr-o coada de cal si ochi conturati cu tus negru.


Tinuta Kirk



Rebelul Kirk poarta aproape intotdeauna tinute simple, uniforma lui de cadet fiind in intregime gri.




Inspira-te de la Kirk si creeaza o tinuta rebela cu o jacheta neagra de biker si ghete asortate. Pentru o doza mica de culoare poti introduce o esarfa mustar, care sa se asemene cu camasa auride de capitan a lui Kirk.


Tinuta Spock



Hibridul Spock poarte mereu culoarea albastru pentru a se distinge de ceilalti in calitatea sa de ofiter al stiintei. Este, mai mult ca sigur, unul dintre cele mai cunoscute personaje din Star Treck.




Aceasta tinuta este perfecta pentru a-l omagia pe Spock (cred ca si el ar fi de acord cu ea). Jeansii skinny gri sunt asortati unei camesi albastre si unui blazer albastru neon. Accesoriile, insa, fac totul - geanta gri este minunata pentru o sedinta la birou sau o intalnire de afaceri, cerceii sunt reminiscente ale planetei lui Spock, iar ceasul auriu te va ajuta sa fii mereu punctuala (precum Spock).

(Colaj via College Fashion)

Coc chignon - 7 pasi simpli


posted by Fantomica on ,

No comments

Aceasta coafura este absolut minunata, desi are un aer tineresc si fresh, pare in acelasi timp sa fie clasica. Pentru un look cu adevarat cochet, te sfatuiesc sa o asortezi unui ruj rosu si unor haine dantelate, care te duc cu gandul la anii '20.



















Pasul 1 - Cu ajutorul unei perii rotunde, usuca parul, insistand asupra radacinilor.






















Pasul 2 - Dupa ce parul este complet uscat, foloseste un ondulator pentru a forma bucle lejere de la nivelul urechilor in jos.





















Pasul 3 - Pentru a da volum coafurii tapeaza usor partea superioara.






















Pasul 4 - Tine parul ca si atunci cand vrei sa faci o coada de cal la baza gatului, si incepe sa il rasucesti usor, prinzandu-l cu agrafe.




















Pasul 5 - Odata ce ai ajuns cu rasucitul la cealalta ureche, ia buclele ramase libere si rasuceste-le usor, apoi prinde-le cu agrafe.



















Pasul 6 - Finiseaza coafura cu putin spray fixativ.






















Pasul 7
- Pentru a da mai multa textura coafurii, prinde cateva varfuri de bucle intre degete si ciufuleste-le usor.






















Gustare sanatoasa - Brushetta adevarata


posted by Fantomica on , ,

No comments

Bruschetta este unul dintre cele mai simple feluri de mancare, dar in acelasi timp este extraordinar de aromata. Versatilitatea ei iti permite sa alegi ingredientele pe gustul tau. Mai jos aveti varianta cu ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc verde si mozzarella. Puteti incerca bruschetta si cu spanac, boabe de fasole, pasta de naut, verdeturi diverse si maruntite, sau pur si simplu ce te inspira pe tine.Voi lasa imaginile sa vorbeasca pentru mine. Pofta buna sa aveti! :)


Bruschetta cu prosciuto




Bruschetta cu ricotta si miere




Bruschetta cu mozzarella si arugula




Bruschetta cu ardei si capere



Bruschetta cu marar si rosii


(Poze via Martha Stewart)

Calendar ilustrat 2012 - Varianta culinara


posted by Fantomica on , ,

No comments

Ce poate fi mai potrivit pentru a-ti decoar peretele gol din bucatarie, decat acest minunat calendar de la Etsy? Adorabil! :)













(Poze via Etsy)

Tutorial - Cum se aplica genele false


posted by Fantomica on , ,

No comments


Sunt convinsa ca nu o data v-ati intrebat cum reuseste Kim Kardashian sa obtina un machiaj al ochilor atat de spectaculor. Ei bine, secretul sta in aplicarea extrem de reusita a genelor false. Nu e nevoie sa mergi la un salon scump ca sa obtii exact acelasi efect. Poti sa le aplici singura, acasa, cu o investitie destul de mica: ai nevoie doar de genele false si adeziv. Urmareste filmuletul si vei fi uimita cat este de simplu! :)






(Media via Refinery29 & Geri Hirsch)

Inspiratie deco - bucatarie rustica


posted by Fantomica on ,

No comments

Accesorii de bucatarie in culori pastelate, cu o aura de vintage, mobilier vechi reconditionat, lumini naturale, imbinari unice de stiluri si epoci, caldura primitoare a lemnului, o canapea colorata unde sa iti bei ceaiul....Iata reteta ideala pentru bucataria rustica perfecta! :)














(Poze via House to Home)